Selasa, 1 Oktober 2013

Kek Keju Jepun

Bahan-bahan:-

7 keping cheese cream
200 ml susu segar @ susu cair
4 biji telur
75 gm tepung naik sendiri
75 gm butter
100 gm gula halus
1/2 sudu teh cream of ta-tar

cara2:-

-potong cheese cream kecil2 dan campurkan dgn susu , masak dgn api pelahan kacau pelahan2..
-bila da hancur masukkan butter sehingga cair ,tutup api dan sejukkan..
-asingkan putih telur dgn kuning telur..di dalam bekas y berlainan..
-pukul putih telur , gula and cream of tar2 sehingga kembang(bertanduk)..
-kemudian pukul kuning telur sehingga kembang dan masukkan adunan cheese tdi(di tapis)..
-masukkan tepung sedikit demi sedikit serta kacau pelahan2 shga sebati..
-kemudian masukkan adunan putih telur tadi dgn gaya kaup balik adunan sampai sebati..
-lapikkan loyang dengan sapu dengan sedikit butter..
-letakkan loyang dalam bekas berisi air panas..
-panaskan oven..bolehlah di bakar didalam 1 jam 30 minit..

      ~SELAMAT MENCUBA~ ^_^                                                                                           

Tiada ulasan:

Catat Ulasan